Fixen telepíthető vonalkódolvasó

Futószalag mellé telepített vonalkódolvasó

A fixen telepíthető vonalkódolvasó olyan vonalkódszkenner, melyet egy adott pontra rögzítve olvassa le az előtte elhaladó vonalkódokat. A fix telepítésű vonalkódolvasók automatizált rendszerekben, vagy olyan munkahelyeken alkalmazhatók előnyösen, ahol a kezelő személyzet kezeinek szabadon kell maradnia.

A vonalkódolvasó általában vezetéken keresztül kommunikál a háttérrendszerrel, mely lehet egy PC, mobil terminál, PLC vagy kasszagép is. Emellett léteznek vezeték nélküli átvitelt alkalmazó vonalkódolvasók is.

2D vonalkód olvasása kijelzőről

A vonalkódolvasó burkolatát úgy alakítják ki, hogy méretében és tokozásban illeszkedjen a felhasználói igényekhez. A tokozáson általában megtalálhatók a rögzítéshez szükséges csavarok helyei is.

A fixen telepíthető vonalkódolvasók tervezésénél az olvasási teljesítményt a nagy látószögre, irány érzéketlen olvasásra valamint a nagy mozgástoleranciára optimalizálják – feladattól függően. A nagy látószög és mozgástolerancia elsősorban az iparban és logisztikai alkalmazásokban használt, futószalag mellé telepített vonalkódolvasóknál fontos tulajdonság, az irány érzéketlen szkennelés pedig a POS vagy más néven pultszkennerek sajátja.

Milyen feladatokra válasszunk fixen telepíthető vonalkódolvasót?

POS vagy pultszkennerek: nagy áteresztőképességű kasszazónákat hozhatunk létre. Lehetnek pultra (függőleges) vagy pultba (vízszintes) beépíthető kivitelűek. A kasszák mellet alkalmazzák forgóvillás beléptető rendszerekbe beépítve is. Gyors és irány érzéketlen vonalkód olvasást tesznek lehetővé. (nem kell igazgatni a vonalkódot az olvasó előtt, fejjel lefelé vagy átlósan is tarthatjuk)

POS vonalkódolvasó a kasszapulton

Fixen telepíthető ipari vonalkódolvasók: Telepíthetjük futószalag vagy csomagoló gépsor mellé. Nagy mozgástoleranciával rendelkeznek, így a gyorsan elhaladó vonalkódokat is nagy biztonsággal olvassák. Nagy látószöget biztosítanak, egyes modelleknél állítható a fókusztávolság is. Elsősorban termeléskövetésre, vagy automata válogató gépsorokon alkalmazzák.

Kis méretű, fixen telepíthető vonalkódolvasó: Méretük általában nem nagyobb egy gyufásdoboznál. Ipari berendezésekbe, beléptető rendszerekbe vagy kiosk terminálokba építhetjük be. Léteznek tokozás nélküli, úgynevezett OEM modellek is, melyek más berendezésekbe (pl. mobil terminálokba) építhetők be.

Fixen telepíthető vonalkódolvasók a Vonalkód Centrum Kft. kínálatában: